Untitled Document
Untitled Document
Margit Thomsen, Skanderborg
Mobiltelefon: 22404739
Mail:
Opdateret 12.10.2018
Jeg behøver næppe at fortælle dig, at der hvert år bliver kørt rigtig mange katte over, men det vil måske overraske dig at høre, at abyssiniere er mere udsatte i trafikken end katte i al almindelighed. Abyssiniere har en nysgerrig og impulsiv natur, og er der noget på den anden side af vejen, der fanger deres opmærksomhed, så er det fuld fart over uden tanke for biler. Sådan er det desværre oftest. Mange opdrættere af abyssiniere ønsker derfor slet ikke at sælge, hvis katten skal rende frit. Jeg lader det komme an på en vurdering, men jeg stiller store krav til sikkerheden i det område, hvor killingen skal bo, da jeg ikke ønsker at udsætte mine killinger for unødig risiko.

Der findes alternativer til det at have fritgående kat. Katten kan være indekat, eller den kan have adgang til løbegård eller en større eller mindre indhegnet del af haven. Måske tænker du, at det er synd for katten at begrænse den i at leve det frie liv, og sådan har jeg selv tænkt, men livet med mine katte lærte mig andet. Min første Maine Coon og abyssinier skulle have rendt frit men var så tilfredse med at gå i sele, at det blev til lufteture i haven i stedet, og det var først da min egen magelighed sejrede, at de kom frit ud. Til min næste abyssinier byggede jeg en løbegård, og hun var kun utilfreds, når jeg puslede rundt i haven, mens hun var ladt tilbage i løbegården. Bare jeg var inde i løbegården, så var alt fryd og gammen. Jeg anbefaler derfor, at en løbegård eller indhegnet del af haven skal være et sted, hvor man naturligt opholder sig meget, når man er i haven. Det kan for eksempel være terassen. Selv er jeg endt med at indhegne hele min have. Hjemmesiden www.sundisk.dk indeholder en god beskrivelse af indhegning og løbegård under menupunktet elhegn/løbegård.

En abyssinier kan sagtens være indekat. Det stiller blot større krav til indretning af hjemmet og leg, da den skal have mulighed for at få stimuleret sine sanser. Det vil være en rigtig god ide med to katte, da de kan stimulere hinanden og nyde hinandens selskab. I øvrigt er to katte langt fra ensbetydende med dobbelt så meget arbejde. En hund kan også være fint selskab for en abyssinier, men det afhænger selvfølgelig af, hvordan hunden er.