www.abyssinier.com
Untitled Document
Untitled Document
Margit Thomsen, Skanderborg
Mobiltelefon: 22404739
Mail:
Opdateret 12.10.2018
Scrollbaren ikke er synlig i alle browsere. Vær derfor opmærksom, at det er muligt at scrolle ned og se mere.

Jeg lægger stor vægt på, at mine killinger udvikler et godt temperament. De skal vokse op til at være kække killinger med en god portion selvtillid, og de skal være kærlige og tillidsfulde. Så udover den fornøjelse og glæde det giver mig at bruge megen tid sammen med killingerne og ofte have dem i hænderne, er det også en vigtig tid at bruge med tanke på killingernes udvikling. Mine killinger vokser op i mit hjem med meget nærvær.

Alle mine killinger har stambog fra Felis Danica. Min pris for en killing til kæl er 7.000 kr. og heri er inkluderet, at den vil være fuldt færdigvaccineret, steriliseret/kastreret og registreret i Det danske Katteregister. Jeg vil ikke lade en killing flytte hjemmefra, før den er 16 uger gammel. Min erfaring er, at en 12 ugers killing stadig har behov fra samværet med sin mor og søskende, og det er nu også underbygget af et finsk forskningsprojekt. Jeg giver en samlet rabat på 2000 kr. ved køb af to killinger.

Jeg sælger de fleste af mine killinger til kæl, og her er et regnskabet baseret på et kuld ved en fodervært i 2017:

Killingens pris:7000 kr
Parringsgebyr til hankat pr killing:-1500 kr
Andel af kørsel af hunkat til parring:-469 kr
Foder og grus:-885 kr
Dyrlæge (fødsel, vaccination, kastration, mv.):-3143 kr
Andel af annoncering:-255 kr
Stambogsføring:-231 kr
----------------------------------------------------------------------------------
Overskud ialt for en killing:517 kr

Rabatter ved to killinger eller en ekstra tur til dyrlægen, så er overskuddet hurtig røget. Det kan gøres billigere, men jeg vil ikke gå på kompromis med kvaliteten i foder og dyrlæge for mine killinger.

Gennem DNA-test på forældrekattene sikrer jeg, at ingen af mine killinger vil udvikle PRA eller PK. PRA (fremadskridende nethindesving) medfører blindhed i en tidlig alder, og PK (mangel på et enzym) medfører, at katten kan få en form for anæmi, hvilket kan være dødeligt. Endvidere tester jeg alle mine avlskatte for PL (løse knæskaller). PL betyder, at knæet kan gå ud af led og kan kræve en operation.

Ingen af killingerne har adgang til det udendørs og kan derfor sagtens flytte ud til en tilværelse som indekat. I det hele taget vil det være en god ide at overveje, om killingen skal være fritløbende eller ej - læs mere her

Når jeg sælger en killing, er det altid med en salgskontrakt. Den angiver, om killingen er købt til kæl eller avl, og den indeholder de garantier, jeg giver på killingen. Jeg giver bedre garantier på mine killinger, end det er kutyme.

Prisen for en hunkat til avl er 14.000 kr., men synes du, at det er vel i overkanten for at opleve glæden ved et kuld killinger og snuse lidt til opdræt, så skal du måske være fodervært istedet for at købe din egen avlskat. Som fodervært skal du tage dig af den daglige pasning af katten og dens killinger, mens jeg tager mig af de opdrætsmæssige aspekter. Du overtager først ejerskabet af din kat, når den har fået de killinger, vi har aftalt. Med depositum plus beløb ved overtagelse af katten kommer du til at betale det samme, som hvis du havde købt den til kæl. I Sverige er foderværter ret almindeligt, og det er derfra, at jeg er blevet inspireret til at have foderværter.