Killinger

Her kan du læse om, hvordan jeg opdrætter mine killinger, om priser og andet killingerelevant. Hvad jeg har til salg finder du under "Til salg".


Jeg lægger vægt på, at mine killinger udvikler et godt temperament. De skal vokse op til at være kække killinger med en god portion selvtillid, og de skal være kærlige og tillidsfulde. Så udover den fornøjelse og glæde det giver mig at bruge megen tid sammen med killingerne og ofte have dem i hænderne, er det også en vigtig tid at bruge med tanke på killingernes udvikling. Mine killinger vokser op i mit hjem med meget nærvær.

Alle mine killinger bliver stambogført i CFA. Jeg har valgt CFA i stedet for FIFe, hvor de fleste danske opdrættere stambogsfører. Som abyssinieropdrætter oplever jeg en bedre kvalitet i CFAs stambogsføring.


Min pris for en killing til kæl er 9.000 kr. og heri er inkluderet, at den vil være fuldt færdigvaccineret, steriliseret/kastreret og registreret i Det danske Katteregister. Jeg vil ikke lade en killing flytte hjemmefra, før den er 16 uger gammel. Min erfaring er, at en 12 ugers killing stadig har behov fra samværet med sin mor og søskende, og det er nu også underbygget af et finsk forskningsprojekt. Jeg giver en samlet rabat på 2000 kr. ved køb af to killinger.


Jeg sælger de fleste af mine killinger til kæl, og her er et regnskabet baseret på et kuld ved en fodervært i 2017. Siden da er det blevet dyrere, især dyrlægeregninger har taget et stort hop:

Parringsgebyr til hankat pr killing:

-1.500 kr

Andel af kørsel af hunkat til parring:

-469 kr

Foder og grus:

-885 kr

Dyrlæge (fødsel, vaccination, kastration, mv.):

-3.143 kr

Andel af annoncering:

-255 kr

Stambogsføring:

-231 kr

Udgifter ialt for en killing:

6.483 kr

En ekstra tur til dyrlægen kan hurtigt øge udgifterne. Det kan gøres billigere, men jeg går ikke på kompromis med kvaliteten i foder og dyrlæge for mine killinger. 


Gennem DNA-test på forældrekattene sikrer jeg, at ingen af mine killinger vil udvikle PRA eller PK. PRA (fremadskridende nethindesving) medfører blindhed i en tidlig alder, og PK (mangel på et enzym) medfører, at katten kan få en form for anæmi, hvilket kan være dødeligt. Endvidere tester jeg alle mine avlskatte for PL (løse knæskaller). PL betyder, at knæet kan gå ud af led og kan kræve en operation.

Ingen af killingerne har adgang til det udendørs og kan derfor sagtens flytte ud til en tilværelse som indekat. I det hele taget vil det være en god ide at overveje, om killingen skal være fritløbende eller ej. Læs mere længere nede på siden.

Når jeg sælger en killing, er det altid med en salgskontrakt. Den angiver, om killingen er købt til kæl eller avl, og den indeholder de garantier, jeg giver på killingen. 

Prisen for en hunkat til avl er 15.000 kr., men synes du, at det er vel i overkanten for at opleve glæden ved et kuld killinger og snuse lidt til opdræt, skal du måske være fodervært istedet for at købe din egen avlskat.


Som fodervært tager du en avlskat i pleje for mig og nyder den almindelige dagligdag med katten og dens killinger. Ejerskabet af katten overgår til dig, når den har fået de aftalte antal kuld og alene mod udgiften til sterilisation. Jeg arrangerer parring til katten og står inde for, at alt det opdrætsmæssige er i orden. I Sverige har de en lang tradition for foderværter, og den svenske klub SVERAK har en standardkontrakt under udarbejdelse, som jeg bruger. Den bruger jeg, og den giver ikke mindst dig men også mig en kan du og opdrætter med fordel bruge. 

Fritløb eller ej


Jeg behøver næppe at fortælle dig, at der hvert år bliver kørt rigtig mange katte over, men det vil måske overraske dig at høre, at abyssiniere er mere udsatte i trafikken end katte i al almindelighed. Abyssiniere har en nysgerrig og impulsiv natur, og er der noget på den anden side af vejen, der fanger deres opmærksomhed, så er det fuld fart over uden tanke for biler. Sådan er det desværre oftest. 

At abyssinere er meget nysgerrige og impulsive, forstår man først når man får en ;-)


- Mai / Ejer af Wimmerhales Yoda

En kat kan fint nyde udelivet uden at være fritgående. Den kan have adgang til løbegård eller en større eller mindre indhegnet del af haven. Måske tænker du, at det er synd for katten at begrænse den i at leve det frie liv, og sådan tænkte jeg selv engang, men livet med mine katte lærte mig andet. Mine første katte skulle have rendt frit men var så tilfredse med at gå i sele, at det blev til lufteture i haven i stedet, og det var først da min egen magelighed sejrede, at de kom frit ud. Til min næste abyssinier byggede jeg en løbegård, og hun var kun utilfreds, når jeg puslede rundt i haven, mens hun var ladt tilbage i løbegården. Alt var fryd og gammen, bare jeg var inde i løbegården hos hende. Jeg anbefaler derfor, at en løbegård eller indhegnet del af haven skal være et sted, hvor man naturligt opholder sig meget, når man er i haven. Det kan for eksempel være terassen. Selv er jeg endt med at indhegne hele min have. Du kan google "kattesikret have", hvis du ønsker at vide mere om at indhegne. Der findes også en facebookgruppe:

Katte på egen matrikel, kan også leve et luksusliv ❤ | Grupper | Facebook