Om Wimmerhale

Mit opdræt er opkaldt efter min oldemor. Hun hed Andrea Winnerskjold, men hendes børn og børnebørn kaldte hende for Wimmerhale - når hun altså var uden for deres hørevidde, for det var lidt respektløst på den tid. Men hun nærmest tiltrak sig navnet, for hun var lettere excentrisk, og så var hun noget af et syn, når hun cyklede midt på vejen iført persianerpels, hat med slør og sølvræv om halsen.


Wimmerhale havde to siameserkatte Daisy og Allan, som hun også udstillede en enkelt gang. Hendes interesse satte sig dog ingen spor i familien, som var mere interesserede i hunde. Men så kom jeg med min kærlighed til katte. Jeg var ikke den mindste smule i tvivl om, at mit opdræt skulle hedde Wimmerhale efter min oldemor. Og så er abyssinere nogle "vimre-haler". Mange af dem vimrer eller ryster med deres hale, når de øjner mad eller kæl, og derfor bliver rigtig  forventningsfulde.


Jeg købte min første abyssinier i 1996, og det blev også min start som opdrætter. Det, der i starten var et ønske om at prøve glæden ved et kuld killinger, er siden vokset til en stor interesse for opdræt og til et arbejde for abyssinieren som den dejlige race, den er.

Mine ambitioner er til et stort opdræt, men jeg har lagt bånd på mig selv, da jeg ønsker at have en nærhed og hygge med mine katte, som de kæledyr, de i høj grad er for mig. Til gengæld har jeg et lille stueopdræt, som nyder godt af, at jeg har tilegnet mig stor viden om opdræt og stadig brænder for at at holde mig ajour.

Jeg vil gerne avle smukke abyssiniere med et godt temperament uden på noget tidspunkt at gå på kompromis med sundheden af dem. Jeg importerer nye linjer og har et internationalt samarbejde med opdrættere for at undgå indavl.

Sundhed er en kernefaktor for mig, og jeg sætter baren højt, når det kommer til at beskytte mit opdræt mod infektionssygdomme og parasitter. Blandt andet kommer ingen nye katte ind i mit opdræt uden at have været i karantæne og testet grundigt. Karantæne er især blevet vigtig i en tid, hvor der aldrig som før handles katte globalt. 

Kattene og jeg bor i et hus i Skanderborg midtby - ca. 5 minutters gang fra banegården. Kattene færdes sammen med mig i huset og har også adgang til haven, som er indhegnet