Kattene

Velusha (avlshan / male)


Velusha hedder på stamtavlen Sunny Mantle Black Velvet of Wimmerhale og er opdrættet af Oksana Prosvirina. Hjemme hos Oksana kaldte de ham Velusha, og jeg syntes, at det var et sødt kaldenavn, så det beholdt jeg.


Jeg hentede ham hjem fra Canada i 2019. Jeg takker Oksana for at have betroet mig denne smukke han og også for den gæstfrihed, jeg blev mødt med under mit besøg i Canada.


Velusha er vildtfarvet. 


Wimmerhale Prusiluskan
Wimmerhale Prusiluskan
Wimmerhale Lucia
Wimmerhale Lucia

Avlshunner (females)


Mine 2 avlshunner er af eget opdræt. 


Det er Wimmerhale Prusiluskan og hendes datter Wimmerhale Lucia. De er begge røde (cinnamon/sorrel).

Klik på billedet for at komme til galleri og se mine hunkatte.

Kælekatte (retired)


En del af det at være opdrætter er at finde nye hjem til kattene, når de er færdige i avl. Det har jeg ikke været helt tro mod gennem tiden, simpelthen fordi jeg knytter mig så meget til dem. Så udover mine avls- og udstillingskatte, har jeg 10 katte, som blot går og hygger herhjemme. Alle er steriliseret eller kastreret, og de er i alderen fra 3 år til 16 år. I alt har jeg 14 voksne katte, men de går ikke i en stor flok men i mindre grupper efter hvem, de trives ved at være sammen med og har glæde af at have som selskab. Dagligdagens forskellige aspekter fører mig naturligt rundt til dem alle: nogle putter i sengen, nogle får lov at komme med i haven, nogle aftenhygger i sofaen, mv.


Er du her med mobil, vil jeg anbefale dig at genbesøge galleriet med en pc. Desværre går billedeteksten ind over billedet på mobil.

Cordelia, 16 år (billedet er fra marts 2021)
Cordelia, 16 år (billedet er fra marts 2021)
Cordelia kommer fra Nishalka abyssiniere i England, hvor hun blev født i oktober 2004. Hun fik sit første og eneste kuld i 2007.

Cordelia’s stamtavle var interessant i kombination med mine linier. De engelske abyssiniere adskiller sig fra typen her, men siden Isobel havde arbejdet hårdt på at forbedre de engelske abyssiniere, var Cordelia’s type mere kontinental europæisk, og på den måde bragte jeg nye linier ind i mit opdræt – linier vi normalt ikke ser her.

Cordelia har det venligste og blid
Maya Lin, 14 år
Maya Lin, 14 år
Maya Lin er fra august 2006 og opdrættet af Martin og Ditte, som lod sig overtale til at lade "Pusling" (Wimmerhales Sanuye Magara) få et kuld. I dette kuld var Maya Lin, en varmfarvet hunkilling med skønne øjne. Også som voksen er Maya Lin's forcer hendes gode farve og flotte øjne med et nærmest bitch'et udtryk. I den svage ende ligger, at hendes ører kunne være større, bredere ved basis og sat lavere. Det bitch'ede passer fint med, at hun var lidt af en rappenskralde overfor de andre katte. Sm
Rockette, 13 år (billedet er fra juli 2020)
Rockette, 13 år (billedet er fra juli 2020)
Rockette er amerikaner og født på USA's uafhængighedsdag 2007. Hun er opdrættet af Diane Jackson. Hun fik sit andet og sidste kuld i 2010.

Rockette er en lille elegant hunkat med kort og varmfarvet pels og et pragtfuldt udtryk. Og så har hun små tufser på ørerne.

Hun ELSKER at være i hænder, og jeg kan kun lige nå at sætte mig, så sidder hun på mit skød.

Rockette var en rigtig lille præmiekat på udstillinger, og jeg ville gerne have fortsat med at udstille hende efter hendes to kuld. Men det
Linou, 12 år (billedet er fra juli 2020)
Linou, 12 år (billedet er fra juli 2020)
Palais Royal Duc De Praslin er fransk og opdrættet af Christine Martin. Han er en virkelig ekslusiv hankat, og jeg takker Christine for at vise mig den tillid, at jeg måtte bruge ham i mit opdræt.

Han er en elegant, højbenet og muskuløs kat. Jeg synes, at man fornemmer, hvordan musklerne spiller under pelsen, når han bevæger sig, og det leder mine tanker hen på den elegante gepard. Han har et fantastisk look med store og lavt satte ører.

Linou er en skulderkat! Han elsker at ligge hen over mi
Vega og Cougar, 9 år (billedet er fra maj 2020)
Vega og Cougar, 9 år (billedet er fra maj 2020)
Cougar og Vega er fra det kuld, min mors abyssinier Wimmerhales Katharina fik den 23.juli 2011. Der var fire dejlige killinger: Vega Vanity, Castor the Cougar, Leo the Lion og Altair Alley Cat.
Vega skulle flytte ind hos mig, mens de andre skulle ud som kælekatte. Men som lyn fra en klar himmel slog herpes ned i den lille kattefamilie, og killingerne blev mere og mere syge. Min mor gjorde alt, som dyrlægen rådede, men det vendte først til det bedre, da vi opsøgte en anden dyrlæge. Det var dog fo
Hebe 8 år (billedet er fra januar 2021)
Hebe 8 år (billedet er fra januar 2021)
Hebe er af mit eget opdræt. Marianne og Lars Seifert-Thorsen viste mig den tillid, at jeg måtte bruge Eigil (Luna-Tick's Easy On The Eye) til Wimmerhales Trillevip, og det kom der to skønne killinger ud af, hvor Hebe var den ene. Mange tak Marianne og Lars for jeres bidrag til mit opdræt.

Eigils kvaliteter spillede rigtig godt sammen med Trillevip,. Ofte har man farven, men typen halter - eller omvendt. Men med Hebe spiller det hele sammen. Hun er elegant, har et super look, flot bundfarve og e
Vixen, 6 år (billedet er fra maj 2020)
Vixen, 6 år (billedet er fra maj 2020)
Wimmerhales Prancer og Wimmerhales Hebe blev i oktober 2014 forældre til to smukke hunkillinger: Blue Vixen og Foxy Lady. Det var så svært at vælge, at jeg beholdt begge til mit videre opdræt. Desværre viste Blue Vixen sig at have patella luxation (løse knæled), og jeg valgte at sterilisere hende.

Med Vixens mor troede jeg, at jeg havde opdrættet noget nær den perfekte blå abyssinier, og at det kunne blive en udfordring at præstere en lige så prægtig blå abyssinier igen. Men som Vixen voksede t
 Morozko, 4 år (billedet er fra juli 2020)
Morozko, 4 år (billedet er fra juli 2020)
Morozko kommer fra Rusland og er født i juli 2016. Han skulle være brugt i avl, men jeg lod ham kastrere, da han ikke var sund og rask. Allerede første dag med ham anede jeg, at noget var galt med hans højre bagben. Undersøgelser hos en ortopædisk specialist viste, at han havde alvorlig patella luxation (løst knæled) og forandringer i hoften. Opdrætteren kom med en historie om, at han faldt ned fra et klatretræ som lille killing. Men hvordan skulle jeg tro hende, når hun intet havde sagt, da jeg